onsdag 24 oktober 2012

Litteratur från Oslo

Ibland har man tur.  Björn, professor  emeritus i molekylärbiologi i Norge, fick liksom sina kolleger en dag ett meddelande om att universitetsbiblioteket i Oslo skulle tömma sina bokhyllor sedan man lagt allt  på data. Det var bara att komma och plocka på sig vad man ville ha innan återstoden slängdes.


Björn tänkte på sin gamla skolkamrat Rolf med stort intresse för pomologi och hämtade alla årgångar av The Journal of Horticultural Science utgivna i England 1920- 1955, ursprunget var The Journal of Pomology.  Rolf tyckte att dessa inbundna tidskrifter passade mig bättre så häromdagen levererade han, Björn och Björns fru Ragnhild alltsammans. Tre kassar!

Jag har hunnit titta i några av de spännande böckerna. Många artiklar handlar om annat än pomologi och många artiklar är lite svåra att förstå. Men jag är säker på att hitta mycket av intresse. Har till exempel fastnat för en artikel från 1920 med rubriken  "The recognition of fruit -- some systems concerning apples and pears", den blir rolig att läsa. Tack Oslo universitetsbibliotek! Tack Björn! Tack Rolf!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar