söndag 9 april 2017

Dämpat på Trädgårdsmässan

Det var sig inte riktigt likt på Trädgårdsmässan i går. Vi bar allihop på vår sorg efter det hemska som hade hänt på Drottninggatan dagen innan. Kön till mässan började redan vid pendeltågsstationen eftersom säkerhetskontrollanter visiterade alla inpasserande. Vid lunchtid hade inte många besökare hunnit komma in på mässområdet och besökarströmmen på eftermiddagen var inte lika stor som vanligt. Många valde att stanna hemma med sina nära och kära en dag som den här. Visst kände jag fortfarande glädje över alla vackra blommor överallt och det var trevligt att prata med besökare i ståndet hos Sveriges Pomologiska Sällskap men det låg tung sordin över stämningen.

Jag fick syn på Göran Greider som var på mässan för att promota sin nya trädgårdsbok
 "I trädgården finns andra ekon" som fått lysande recensioner. Jag ska absolut läsa den. Nu frågade jag författaren om hans favoritäpple.
-- Sävstaholm, utan tvekan.

Göran Greider på  Trädgårdsmässan i går
När Göran Greider och familjen hade köpt hus med trädgård i Dalarna var det just ett Sävstaholm-träd som han planterade allra först och det har sin förklaring: författaren kommer från Vingåker nära slottet Sävstaholm där äppelsorten hittades en gång i början på 1800-talet.

Ett uppslag ur boken "I trädgården finns andra ekon" som visar Greiders favoritäpple Sävstaholm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar