söndag 25 november 2012

När smakar ett äpple som bäst?

Finns det inga trädgårdsmästare på Downton Abbey? Om de finns, varför får de inte vara med i handlingen?  Och varför går ägarfamiljen aldrig en stilla promenad i trädgården och klipper sig en ros eller två? Den ogifta dottern till Lord och Lady Grantham blev lämnad av sin tilltänkte man precis framför altaret och i senaste avsnittet funderade hon på framtiden. Vad ska hon ägna sig åt, trädgård kanske?  Nej, så lågt får du inte sjunka, säger flickans farmor. Jag tror faktiskt att seriens författare Julian Fellowes ogillar trädgårdsarbete. Var det kanske inte vid samma tid som serien utspelar sig som adelsdamen Vita Sackville-Westg gjorde sig ett namn som trädgårdsexpert?

När smakar ett äpple som bäst? Jag dukade fram ett rumstempererat äpple bredvid ett annat äpple av samma sort hämtat direkt direkt från glasverandan som just nu håller en temperatur av 4 plusgrader.
Skar klyftor och provsmakade. Mitt lilla test bekräftade vad jag redan visste: kalla äpplen är godast. Inget  fel på rumsvarma äpplen, men vill man njuta en  frukt som smakar som friskt gott källvatten ska den bara vara några grader varm.

 Kan finnas människor som tycker annorlunda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar