torsdag 1 november 2018

Bara bluff

 
Flamenco från Einars träd

För en dryg månad sedan hälsade jag på hos Einar för att titta på hans snart 10 år gamla pelarträd. Jag fick några Flamenco med mig hem - stora, röda äpplen med vitt kött.

I förra veckan plockade vi ned våra Flamenco, placerade dem intill Einars äpplen och skakade på huvudet. Dessa frukter var helt olika. Olika färg på skalet, olika färg på köttet. Våra äpplen är toppigare och har grönaktigt kött.

Våra Flamenco
Det kan vara så att våra äpplen är "första versionen" från trädet och nästa år kan äpplena se annorlunda ut. Eller också har vi blivit lurade och fått en annan pelarsort än den vi ville köpa. Jag har skrivit tidigare om hur vanligt det är att vi kunder kommer hem med en annan äppelsort än den  som  anges på etiketten.

Ny bok som lär dig allt om bedrägerier och hur man skyddar sig från att bli blåst
På tal om lurad har jag nyss kommit med en ny bok: "Bara bluff, din överlevnadsguide i en värld där  bedragarna blir fler och fler" som jag skrivit tillsammans med Sofia Ardelius. Där står inget om lurendrejerier på plantskolor, men läsaren får läsa om de förslagna metoder som dagens brottslingar använder för att blåsa sina medmänniskor på olika områden. Be gärna ditt bibliotek att beställa hem boken! Läs och lär allt om hur du kan förebygga att bli offer för en bedragare. 

3 kommentarer:

  1. Jag har också ett Flamenco; ett ganska ugnt träd. Mina äpplen är väldigt lika dina. Inte så lika Einars. Utsökt smak som påminner om Cox Orange. Jag lade ut några bilder på nedanstående länk så att du kan jämföra:

    Flamenco

    SvaraRadera
  2. Tack för infon! Intressant att dina äpplen är så goda. Det stämmer inte med varken mina eller Einars äpplen.

    SvaraRadera
  3. Jag hade sparat ett Flamenco som åts för någon vecka sedan, dvs. i januari månad. Den gröna grundfärgen hade övergått i gult och smaken hade utvecklats avsevärt. Jag skulle därför vilja påstå att Flamenco är ett lagringsäpple som måste lagras för att nå sin fulla mognad.

    SvaraRadera