fredag 15 maj 2015

Vem vinner?

Det pågår en tävlan i trädgården.Vilket äppelträd kommer att slå ut först? I täten hittar man Hampus, Maglemer och Sörmlands Kalvill. Striden avgörs under dagen.

Maglemer 14 maj 2015

En annan tävlan gäller vilket träd som kommer att blomma mest. Det lutar åt Maglemer som i år är översållat med blomknoppar.

4 kommentarer:

  1. Hos mig har blomknopparna kommit ungefär lika långt på de träd som får blommor i år. Detta gäller ett Oranie och ett familjeträd med Charlamovsky, Transp Bl, Gyllenkroks Astr samt röd Sävstaholm. Stor Klar Astr är lite senare. Men sen har jag tre träd som nästan inte får blommor alls. Dessa har dock gett rikligt tidigare år.

    SvaraRadera
  2. Så är det tyvärr här också. För första gången står två träd nästan helt utan blommor.

    SvaraRadera
  3. Konstaterar att på två familjeträd uteblir blomningen på alla sorter, medan på ett annat familjeträd blommar samtliga sorter, alltså helt trädbunden blomning.

    SvaraRadera
  4. Hos dig är det trädbundet men inte här. På Cox Orange har vi ympat Rubinette (ännu godare än Cox Orange sa Rune, som vi fick ymparna av) och den visar många blommor. Likaså finns det ympar på det icke-blommande Mantet-trädet som kommer att blomma. Dessa märkliga äppelträd.

    SvaraRadera