tisdag 31 mars 2015

Upp och ned

Ibland, om det passar, köper jag ett tjockt matigt lördagsnummer av The Daily Telegraph på Stockholms centralstation. Senast fanns där en artikel om tomater. Texten är illustrerad med en stor bild på två dussin nya tomatsorter. Ser de oemotståndligt goda och aromrika ut? Nej, för Red Zebra, Ruby Gold, Cherokee Green, Tiger Tom och alla de andra stora och små tomaterna visas med skaftet upp. Läsaren ser gula, röda och gröna undersidor som alla har bruna sprickor och rynkor runt den avklippta stjälken. När man kunde ha visat runda, svällande, förföriskt blanka tomater!

Kan du begripa det, frågar G. Nej, det kan jag sannerligen inte. Jag tänker mig att det finns två grupper av människor: de som lägger tomater och äpplen med skaftet upp och de som lägger dem med skaftet ned. Har någon därute en förklaring?

Elise, svenskt äpple som säljs nu

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar