söndag 24 november 2013

Redlove -- nu på CoopFör tre år sedan läste jag om att en ny rödskalig och rödblommande äppelsort höll på att planteras  i kommersiella fruktodlingar ute i Europa. Det gällde sorten Redlove som inte bara är röd utanpå utan också  röd helt igenom. Bland de äpplen som schweizaren Markus Kobert har använt i förädlingsarbetet ingår Royal Gala, Braeburn och en rödköttig äppelsort.

Nyss hittade jag Redlove marknadsfört som franskt delikatessäpple i Coop, Märsta. Mycket hög arom, en smakupplevelse. Men jag är inte säker på att jag skulle ha identifierat Redlove som äpple om jag fått äta det med förbundna ögon, konsistensen och den bäriga aromen är så annorlunda mot vad man är van vid hos äpplen.

2 kommentarer:

 1. Hej Görel!
  Vad skoj att du har en äppleblogg. Jag håller på att läsa mig bakåt i tiden här på dina sidor.
  Lite frågor...
  Har du nån tips på fler bloggar som handlar äpple?

  Jag har fått en idé om att ha de/det perfekta cider äppleträden och jag tänkte sätta 2-3st träd nu till våren och ympa mig vidare tills jag hittar en bra mix. Har du något tips?

  Tack för trevlig läsning

  SvaraRadera
 2. Hej Patrik!
  Cider är en hel värld för sig och tyvärr har jag inte mycket kunskap på området. Men om du går till www.riktigcider.se kan du läsa om cider och bli medlem av cidersällskapet.
  Jag känner inte själv till fler äppelbloggar men stöter jag på någon ska jag meddela dig. Kanske finns det någon annan som har en adress?

  SvaraRadera