söndag 21 februari 2016

Varför inte pelaräpplen?

Det är väldigt roligt att min bok Konsten att sköta ett äppelträd har fått ett så fint mottagande. Får erkänna att jag var nervös inför vad mina kamrater i Sveriges Pomologiska Sällskap skulle tycka. Kanske var det förmätet att tro att jag, utan det minsta gröna kort, kunde tillföra något om vård av äppelträd? Men boken har fått en mycket positiv recension i medlemstidningen Pomologen och mitt intryck är att den fyller ett behov.

Alla kommentarer till Konsten att sköta ett äppelträd är välkomna! Dan Danermark frågar varför jag inte tog med något om pelarträd i boken. Ja, det var kanske synd att jag inte gjorde det -- pelarträd  tar inte mycket utrymme och ser stiliga ut -- men förklaringen är att jag ännu inte har smakat något gott pelaräpple. Om läsarna har positiv erfarenhet av pelarträd, så ber jag att ni skriver till mig!


4 kommentarer:

 1. Jag har fyra pelaraplar som är cirka 30 år gamla. Rikbärande, höga med god frukt.

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Roligt att höra från dig. Jag vill gärna veta mer om vad dina sorter heter och var de växer. Var snäll och skriv till gorelkristinanaslund at telia.com

  SvaraRadera
 3. Oj, såg ditt svar nu. Träden är Polka, Bolero och ytterligare en dans. Etiketten har försvunnit. De växer i Stockholm, Zinkendamm. Jag skulle själv vilja komma i kontakt med odlare av pelaräpplen, eftersom mina nu är så gamla och kan vara av forskningsintresse. De är aldrig beskurna.

  SvaraRadera
 4. Mail estelle.domeij(at)gmail.com

  SvaraRadera