måndag 21 januari 2013

Älskar äpplen

"Jag älskar äpplen, solsked och nästan all slags musik". Så skrev Agatha Christie  i sin självbiografi. Den stora deckardrottningen var enormt förtjust i äpplen och brukade säga att hon fick sina bästa idéer när hon låg i badet och åt äpplen.

Många fler är tokiga i äpplen. I gårdagens nummer av Svenska Dagbladet fanns en intervju med Patrik Peter, nyutnämnd kommunikationsdirektör på Migrationsverket. Under rubriken Övrigt svarar han: Älskar äpplen. Jag äter lika mycket äpplen som Alf Svensson, säkert tio om dagen.

Så nyfiken man blir på Patrik. Vilka favoritsorter har han? Odlar han själv några äppelträd? Är han medlem av Sveriges Pomologiska Sällskap? Det borde han vara. Då skulle han få den utmärkta tidningen Pomologen fyra gånger om år och han skulle få träffa massor av trevliga människor med  samma smakpreferens som han själv.

Alf Svensson, för unga läsare som inte vet, var tidigare partiledare för Kristdemokraterna. Om jag inte minns fel bodde han i Gränna och reste alltid mellan hemstaden och Stockholm med några äpplen i portföljen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar