söndag 3 mars 2019

Ta fast tjuven med äpplen

 
För flera år sedan läste jag någonstans att man ska ställa fram ett fat med äpplen i huset innan man reser bort. Ingen, inte heller en inbrottstjuv, kan motstå att ta ett äpple för att sedan, förhoppningsvis, kasta ifrån sig den DNA-bärande skrotten.

Nu ser jag i tidningen att en inbrottstjuv på Österlen blev fast just för att han försåg sig med ett äpple från ett fruktfat i villan och lämnade sitt DNA på en skrott.

5 kommentarer:

  1. Så här års skulle jag vilja ha tips om vad man gör mot rådjursterrorbrott. Jag har varit förskonad i flera år, men så plötsligt kom en rådjursattack. Skyddande burar välta, gnagskydd bortslitna och gnagmärken där stam stått för nära gallerskydd. Och varför gillar rådjur just äppelträd? Körsbär och plommon (som stått oskyddade) är inte lika goda.

    SvaraRadera
  2. Stackare som drabbats av vilda terrorister. De måste ha varit desperata. Har du funderat på att sätta upp älgstängsel? Kostar mycket, men verkar vara det enda riktigt effektiva mot rådjur.

    SvaraRadera
  3. Förresten, är du säker på att det är rådjur som varit framme? Har du sett spår av hovar? Rådjur brukar inte bära sig åt på det vildsinta sättet. Jag menar att det påminner om beteendet hos grävlingar. Som borde sova nu men någon kan ha vaknat. Mycket hungrig.

    SvaraRadera
  4. Det verkar ha varit en samordnad attack med flera djur, troligen hare och rådjur. Det finns skador både precis över marken och så högt som över en meter upp. Nog hararna som välter burarna och rådjuren som öppnar upp stamskydden.

    SvaraRadera
  5. När de vilda djuren börjar göra samordnade attacker, ligger den stackars trädgårdsägaren risigt till.....

    Jag hör från annat håll om harar som lärt sig att stå på bakbenen och riva ned gnagskydd med framtassarna för att sedan gnaga rent. Dovhjort eller älg kan ha vält burarna.

    SvaraRadera