På årets första dag hör det givetvis till att äta ett utvalt, gott äpple. För G och mig blir det Bodil Nergaard, vinteräpplet som vi sparat för detta tillfälle. Vi skördade ett första, vackert exemplar på vår fyra år gamla ymp i mitten av oktober och har förvarat det svalt. Det är gult, slätt i skalet och doftar himmelskt.
måndag 1 januari 2018
Gott nytt fruktår till alla!
Det gångna året är inte mycket att minnas om man ser till skördeutfallet. De flesta hade få frukter att plocka ned. Må det nya året bli så mycket mer gynnsamt och må vi ha kraft att vårda träden så bra som möjligt. Jag tar fram min bok "Konsten att sköta ett äppelträd" och slår upp Minneskalender: under januari månad kan odlarens syssla vara att snickra nya fräscha fågelholkar att sätta upp så att de står välkomnande när tättingarna flyger in för att häcka, dessa små vänner som hjälper oss att hålla skadeinsekterna borta.
Under julhelgen har jag läst nr 6, 2017, av Rock´n´Roll Magazine. Tidningen ingår inte i min vanliga läsning men Olle Ridelius lät bestämd när han skrev att jag måste skaffa numret som innehåller en nio sidor lång artikel med rubriken "The Beatles och äppelträdet". Intressant men man får tyvärr inget veta om varför bolagsnamnet blev just Apple.
På årets första dag hör det givetvis till att äta ett utvalt, gott äpple. För G och mig blir det Bodil Nergaard, vinteräpplet som vi sparat för detta tillfälle. Vi skördade ett första, vackert exemplar på vår fyra år gamla ymp i mitten av oktober och har förvarat det svalt. Det är gult, slätt i skalet och doftar himmelskt.
På årets första dag hör det givetvis till att äta ett utvalt, gott äpple. För G och mig blir det Bodil Nergaard, vinteräpplet som vi sparat för detta tillfälle. Vi skördade ett första, vackert exemplar på vår fyra år gamla ymp i mitten av oktober och har förvarat det svalt. Det är gult, slätt i skalet och doftar himmelskt.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar