Finsmakaräpplet Muskatrenett den 19 februari, |
Så här beskriver Joan Morgan och Alison Richards äpplet i "The Book of Apples": Intensely flavored, rich, aromatic, deep cream flesh. More delicate than Ribston, very like Cox, only more scented, exotic. Bunyard placed it in epicure´s top ten, but can taste metallic if deprived of sun.
Olof Eneroth skriver så här om Muskatrenette i sin "Handbok i Svensk Pomologi": gulhvitt, fint, ädelt, af egendomlig, söt, svagt kryddig muskatsmak. Han nämner att det år 1863 både på Adelsnäs och Hörningsholm blev väl utbildat på spaljé och på stamträd.
Vi har haft tur. Våra exotiska Muskatrenetter smakar utsökt efter en lång solig sommar. Hoppas att den kommande sommaren ger lika mycket solsken så att det inte uppstår metallisk smak på denna pomologiska skatt.
Schmidtbergers Renett 23 februari |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar