Supersnabba äppelkakan (här bakad i stekpanna med Sörmlands Kalvill) |
Supersnabba äppelkakan
75 g smör
1 ägg
1 dl muscovadosocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 äpplen
Till den här kakan använder jag en medelstor gjutjärnsstekpanna och sätter ugnen på 175 grader.
1. Lägg smöret (det ska vara smör) i stekpannan. Låt det bli ljusbrunt och därefter svalna.
2. Rör ihop ägg och socker med en gaffel i en skål.
3. Rör ned smör, mjöl och bakpulver.
4. Bred ut smeten i stekpannan.
5. Skär äpplet i klyftor (låt skalet vara kvar om det inte är tjockt). Tryck ned klyftorna i smeten.
6. Grädda i mitten av ugnen i 20 -25 minuter.
Omslag till Husmodern nr 11, 1944 (mig tillsänt av Olle Ridelius) |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar